Nieuws 2017

Donderdag 12 oktober 2017 – Geboorte A – Nest – Wasko & Sakura

Vandaag zijn er in totaal negen pups geboren, zeven reutjes en drie teefjes. Helaas hebben twee reutjes het niet gered.

Vrijdag 08 september 2017 – Drachtig! – Sakura la Blankpapilio

Wat was ik nerveus! De afgelopen weken waren super spannend! Vorige week kwam ik onlangs thuis en dacht ik: Is zij nou dikker geworden of mankeert er wat aan mijn ogen? Echte drachtigheids verschijnselen heb ik namelijk niet voorbij zien komen. Wel rond 14 dagen. was ze heel erg terughoudend en kwam ze bijna niet uit haar bench. Verder bleef ze zichzelf. Vandaag om 14:30 naar Best gereden en zij zetten het apparaat erop en poef ik zag gelijk dat er wat in zat! Ik kon wel huilen van blijdschap! Rond 15 oktober 2017 is zij uitgerekend! Spannend!

Zondag 13 augustus & maandag 14 augustus 2017 – dekkingen – Wasko & Sakura

Zondag vroeg ben ik naar Duitsland gereden om beide honden en Dustin (de dekreuhouder) op te halen. Ik heb die dag meer dan 500 kilometer gereden en oh wat had ik een pijn die avond aan mijn rug! Natuurlijk ook wel van de spanning. Wij kwamen om 10:51 aan bij de dekmeester. Hij liet ons in zijn geweldig leuke tuin en hij bekeek Sakura even. En eigenlijk hoppa, binnen een paar minuten stonden ze gekoppeld en was de dekking realiteit. Ze hebben twintig minuten gekoppeld gestaan. Daarna nog lekker naast elkaar gelegen en uiteindelijk heb ik Dustin weer naar huis gereden. Maandag’s hetzelfde ritueel, alleen ging dit nog sneller! Aangekomen om 17:43 uur en de koppeling was al om 17:50 uur. Hier hebben zij ook twintig minuten gekoppeld gezeten. Het waren werkelijk twee prachtdekkingen en ze hebben het samen toch maar geflikt! Nu is het afwachten en duimen maar voor puppy’s!

Zaterdag 18 juni 2017 – IPO 1a/1b – Kuckunniwi & VZH – Sakura

Op 17 juni 2017 ben ik met Kuckunniwi op gegaan voor het IPOA 1A en IPO 1B examen. Het speuren ging vlotjes en hij verwees de voorwerpen goed. Echter had hij om de één of andere reden wat concentratie problemen, wellicht door mijn zenuwen. Hij is hiervoor geslaagd met een mooi aantal punten, namelijk 88! Daarna eerst door naar het VZH examen met Sakura. Wat was ik nerveus! want met Sakura had ik nog nooit een examen gedaan en met haar weet je het maar nooit. Ze liep eigenlijk vrij goed. Het was zo jammer dat ze besloot tijdens het af liggen op te staan en vijf passen weer te gaan liggen! Dat heeft echt punten gekost. Daardoor is zij met hakken over de sloot geslaagd met 46 punten. Het B gedeelte kwam zij eigenlijk makkelijk door. Dan als laatste met Kuckunniwi, waar ik zeker de laatste paar maanden zo hard heb getraind. Echter doordat ik bij Sakura een black out kreeg ben ik gestopt met tellen en nam ik veel te veel waardoor het mij in totaliteit veel punten heeft gekost. Kuckunniwi heeft het wat dat betreft beter gedaan dan ik. Hij is hiervoor geslaagd met 85 punten. De prognose voor nu is dat Kuckunniwi dit najaar voor het volledige IPO 1 programma op gaat. Als dit erin zit stomen wij door naar IPO 2 en IPO 3 en kan ik met rust starten met Speurhond 1 en 2. Voor Sakura zit de planning anders in elkaar, want ik hoop met haar dit jaar nog een nest te krijgen. Ik ga haar wel klaar stomen voor het IPO 1A + 1B gedeelte.

Zaterdag 18 maart 2017 – IPO 1a – Kuckunniwi

Op 18 maart 2017 ben ik met Kuckunniwi voor het eerst op een IPO 1A examen gegaan. Het ging eigenlijk vrij goed tot het laatste voorwerp. Wij zijn geslaagd met 76 punten. Later dit jaar gaan wij nog een keer op voor dit onderdeel maar dan om de punten te verbeteren.

Woensdag 08 maart 2017 – echo Sakura

Vandaag is de echo van Sakura gemaakt. Echter hebben wij moeten constateren dat zij leeg is, dus wij verwachten voorlopig geen puppy’s. Wellicht dat wij met de eerstvolgende loopsheid weer een dekking gaan proberen.

Woensdag 08 februari 2017 – dekking Abraxas & Sakura

Met Prince hebben wij 2 dagen een dekking geprobeerd. Echter merkten wij de tweede keer al dat zijn leeftijd parten speelde. Iets waar niets aan te doen viel. Daarom had ik een alternatief, Abraxas. Een geweldige reu met veel werklust (een sporthond in hart en nieren), maar ook zeker een lieve huishond. Op woensdag 08 februari 2017 hebben wij een succesvolle dekking gehad. Begin maart (dus 3 a 4 weken) ga ik de echo maken met Sakura. Het wordt dus nu erg veel liefde aan haar geven en hopen dat wij het geluk hebben dat zij drachtig is.

Zondag 05 februari 2017 – dekking Prince & Sakura

Op Zondag 05 februari 2017 ben ik met Sakura naar Duitsland gereden.
Daar aangekomen even een heerlijke wandeling gemaakt en met Sabine gesproken.
Met Prince hebben wij drie korte pogingen gedaan echter wilde het niet lukken. Mogelijk is de Vulva nog te hard om binnen te treden. We hebben nog tijd dus Maandag 06 februari 2017 gaan wij het weer opnieuw proberen met Prince.

Vrijdag 04 februari 2017 – progesteron waarden Sakura

DatumWaarde
27-01-20170,951
30-01-20171,92
02-02-20174,19
04-02-20179,53

Zondag 15 januari 2017 – Prince

Contact gehad met Sabine en te horen gekregen dat Prince nog in prima conditie is.

Woensdg 04 januari 2017 – Verwachting A – Nest – Prince & Sakura

In Maart/April 2017 staat het eerste nest van Sakura gepland. Dit wordt tevens ook het eerste nest van mijn kennel. Wat het extra spannend maakt. Mijn oog is na lang zoeken gevallen op Atlantis White Prince von king’s Silbertal. Hij heeft een goede bouw, prachtige volle langstock vacht en een zeer goed pigment. Ondanks zijn leeftijd is hij nog steeds levendig en springt hij op om te gaan wandelen en wil nog graag spelen met een bal. Het is een werkhond in hart en nieren, wat hij ook vererfd aan zijn nakomelingen. Sakura is een open, speelse, nieuwsgierige actieve teef. Zij is veel met haar neus in de weer. Het speuren en zoeken vind zij dan ook erg leuk om te doen. Sakura houdt er ook erg van om te kroelen met de mensen die zij kent. Daarnaast is zij altijd erg vrolijk maar ook zeker zo nu en dan ondeugend. Ik verwacht uit deze combinatie honden die geschikt zijn voor sport/show maar ook huishonden. Zelf ben ik van plan uit dit nest een pittige dame te houden. Voor dit nest worden onder voorbehoud reserveringen aangenomen.

Donderdag 05 januari 2017 – lezing HD & ED

Vandaag ben ik naar een Lezing van Steven Schukking (dierenkliniek Kortenoord) in Wageningen geweest voor een lezing over HD & ED. Zoals wel bekend komt dit voor binnen de Zwitserse Witte Herder. Deze lezing ging niet alleen over deze aandoeningen, maar ook over MDR 1 & DM. Hij heeft de Witte herder verenigingen een advies gegeven over hoe nu in de fok verder. Dit was voor mij weer een zeer interessante bijeenkomst en heb weer stof tot nadenken gekregen die ook voor mij als fokker gelden. Binnenkort plaats ik nog een korte samenvatting over de verschillende aandoeningen van de Zwitserse Witte herder en een stuk wat Steven Schukking geschreven heeft, dat voor mensen die pups kopen interessant kan zijn. Dit gaat namelijk over hoe een pup naar zijn inzien het eerste levensjaar het beste kan bewegen en hoeveel beweging het hoort te krijgen.