Nieuws

dinsdag 09 juli 2019 t/m vrijdag 12 juli 2019 – walk of the dogs grave

Deze week is het tijd voor Walk of the Dogs, editie Grave. Ook dit was weer super gezellig en leuk om te doen. Voor het eerst Daro mee genomen in de draagzak. Dit was wel erg zwaar, maar de senioren bij het Katharinahof waren helemaal weg van hem en samen hebben zij een geweldig moment gehad. Trots op mijn doggies, want ook deze is weer uitgelopen. Op naar de editie van volgend jaar!


Dinsdag 02 juli 2019 t/m vrijdag 05 juli 2019 – walk of the dogs uden

Deze week is het weer tijd voor Walk of the Dogs. Dit jaar heb ik deze alleen met Cova gelopen. Het was super gezellig en het weer zat mee. Helemaal uitgelopen dus! Op naar volgend jaar!


Dinsdag 08 mei & Woensdag 09 mei 2019

De geboorte van het B – Nest! In totaal acht pups, waarvaan twee het er niet gered hebben. De verdeling is drie/drie. Sakura heeft een erg lange en zware bevalling gehad van bijna 24 uur! Het is nu tijd om uit te rusten.


Dinsdag 16 april 2019 – verjaardag sakura

Vandaag is Sakura vijf jaar geworden! Hieperdepiep hoera!


zondag 07 april 2019 – veg examen – alinga

Na al een best spannende week achter de rug gehad te hebben, is het nu zover. Examen tijd met Alinga. Ik ben eigenlijk helemaal niet nerveus, maar toen ik ging lopen en het ‘volgen’ belabberd ging zakte de moed in de schoenen. Na het examen heb ik echt het gevoel dat wij gezakt zijn. Echter bleek het niet zo te zijn. Wij hebben het voordeel van de twijfel gekregen en met hakken over de sloot geslaagd! Op naar het OBB!


vrijdag 05 april 2019 – echo sakura

Ik had de afgelopen veel spanningen. Eigenlijk zag ik twee weken na de dekkingen, al wel veranderingen. Maar soms lijkt het wel of je ogen bedriegen en twijfel je aan jezelf. Ondanks dat ik eigenlijk zeker weet dat Sakura drachtig is, ben ik voor de echo weer heel nerveus. Op naar de dierenkliniek in Best. Al vrij snel zijn wij aan de beurt. De dierenarts zet het apparaat en gelijk zie in in de baarmoeder dat het vol zit. Ze is drachtig! Voor mij valt er toch een last van mijn schouders, want dat betekent dat er rond 10 mei 2019 pups geboren worden!


zaterdag 09 maart 2019 – tweede dekking – Rocky & sakura

Vandaag eigenlijk een beetje een verveeldag. In de ochtend een wandeling gemaakt met Sakura, waar ik echt wel geniet van de natuur die toevallig achter het huisje ligt. Ondertussen ook denkend, gaat die tweede dekking ook lukken? Eindelijk was het zover en nadat alle spullen gepakt waren en de auto ingeladen was het tijd om weer naar de dekreu te gaan. Daar eenmaal aangekomen rond 16:00 uur weer even gepraat. Vervolgens Sakura weer uit de auto gehaald, en eigenlijk vertoonde ze een beetje hysterisch gedrag. Ze zou en moest naar binnen en naar Rocky toe. Terwijl ik haar aan de lijn heb sleurt ze mij zo wat door het huis heen naar Rocky, piepend en kwispelend van een soort hysterische blijdschap likte zij Rocky als een soort aansporing en ook voordat ik het wist, was de tweede dekking een feit. Ook nu weer een koppeling van 25 minuten. Daarna Sakura weer in de auto gedaan, even kort gepraat en vervolgens weer naar huis. Moe maar voldaan, laat thuis gekomen en nu is het afwachten tot aan de echo.


vrijdag 08 maart 2019 – eerste dekking – rocky & sakura

Ik heb besloten eerst naar het huisje te rijden in Frankrijk waar Sakura en ik verblijven. Echt in de middle of nowhere en geen idee of het zuivere koek is. Maar goed, spullen uitgepakt en naar de dekreu gereden. Geweldig, in een dorpje rijden met open gebroken wegen plus in het donker waar je niets ziet. Maar goed ik ben op tijd, zo rond 20:00 uur. Even rustig gepraat en Sakura uit de auto gehaald. Eigenlijk in een mum van tijd was er sprake van de dekking. Eigenlijk vielen mijn ogen een beetje uit mijn hoofd van verbazing. Van binnen een vreugedans, want de eerste dekking is een feit. Ze hebben 25 minuten gekoppeld gestaan en daarna heb ik Sakura gelijk naar de auto gebracht. Nog gezellig gekletst en het papierwerk afgehandeld. Zaterdag zou de tweede dekking plaats vinden.


vrijdag 08 maart 2019 – progesteron test vier – sakura

Vandaag veel zenuwen gehad, want ik ben als de dood, dat Sakura al over het hoogtepunt heen is. Technisch gezien niet mogelijk, maar met honden weet je het maar nooit. Vandaag weer naar de kliniek en wat ben ik blij met de uitslag. Progesteron is 8,08. Gelijk contact zoeken met de dekreu houder in Frankrijk. Mijn gevoel zegt, dat wij moeten gaan beginnen met de dekkingen.


woensdag 06 maart 2019 – progesteron test drie – sakura

Het wordt nu wel steeds spannender, want de loopsheid zit nu ook al op behoorlijk wat dagen. Mijn zenuwen beginnen ook echt toe te nemen. Vandaag weer naar Best, en het blijkt, er zit wel een stijging in, maar wij zijn er nog niet. De progesteron staat op 3,09. Nog een paar dagen wachten.


zondag 03 maart 2019 – progeteron test twee – sakura

Weer naar Best gereden, in de hoop dat de progesteron gestegen is. Ik heb mijn tas en alle benodigde spullen klaar staan, zodat indien nodig, ik gelijk door kan naar Frankrijk. Echter is dit voor nu een kleine teleurstelling, want de progesteron waarde is nog maar 1,09. Op zijn vroegst weer woensdag prikken.


donderdag 28 februari 2019 – progesteron test één – sakura

Vandaag naar de kliniek in Best gegaan om voor de eerste keer progesteron te laten testen. De waarde staat nog erg laag, namelijk 0,922. Op zijn vroegst zondag testen, om te kijken hoe hard de waarden stijgen.


zondag 24 februari 2019 – bezoek frankrijk – rocky/sakura

Vandaag de grote dag, op naar Frankrijk. Het was een korte rit van ongeveer vier en half uur. Daar eenmaal aangekomen heb ik alle reuen gezien die deze mensen te bieden hadden. Echter was ik toch wel erg verliefd op Rocky. Een grote imposante reu. Gelijk de afspraken gemaakt, want voor mijn gevoel, zouden de dekkingen niet lang meer op zich laten wachten.


woensdag 20 februari 2019 – loopsheid sakura

Een aantal weken te vroeg, maar Sakura is loops geworden. Dit worden erg spannende tijden, want ik heb zelf de dekreu nog niet gezien. Zondag ga ik er naartoe.


zondag 20 januari 2019 – terugkom dag a – nest – wasko & sakura

Vandaag is het A-nest bij ons op bezoek geweest. Het was een prachtige dag en de pups zijn geen pups meer. Ik heb erg genoten van deze dag, en ik hoop de eigenaren ook. Volgend jaar doen wij zeker nog een keer een terugkom dag. Wie weet zit het B-nest er dan wel bij.


Nieuws 2016
Nieuws 2017
Nieuws 2018