A – Nest – Dracht

Zaterdag 08 oktober & Zondag 09 oktober 2017 – Niet willen eten

In het weekend van zaterdag en zondag heeft Brala bijna niet gegeten. Dit kan komen doordat ze de pups in haar buik voelt bewegen. Omdat het haar eerste keer is, kan het allemaal vreemd en gek aanvoelen. Maar mijn gevoel zegt, dat het niet lang meer gaat duren. Mijn onderbuikgevoel geeft aan dat het wel eens voor het volgende weekend gebeuren kan.

Vrijdag 07 oktober 2017 – Zeven / acht weken drachtig

Brala is nu bijna acht weken drachtig. Haar pups draagt ze nu wat verder naar achteren. Nog steeds houdt ze de wandelingen erg goed vol en ze eet nog steeds goed. Ondertussen ook de puppy ren om de werpkist heen gezet, zodat ze meer rust krijgt.

Dracht 07-10-2017 002Dracht 07-10-2017 001

Donderdag 05 oktober 2017 –  Werpkist

Vandaag de werpkist opgezet en de camera om haar in de gaten te houden geïnstalleerd. Wat blijft de techniek van tegenwoordig toch geweldig. Brala gaat al lekker in de werpkist liggen, en maakt er ook een holletje in. Trots op haar dat ze zich zo snel aanpast.

Werpkist 05-10-2017 003Werpkist 05-10-2017 002Werpkist 05-10-2017 001

Zondag 01 oktober 2017 – Zes / Zeven weken drachtig

De buik begint nu echt te zakken. Wow wat is ze dik geworden! Haar eetlust is ook zeker toegenomen, al wandelt ze er nog stevig op los.

Sakura 6 weken drachtig

Woensdag 20 september 2017 – Vijf weken drachtig

Wij zijn nu in week vijf en de buik begint zeker flink te groeien! Ze eet nu in plaats van 750 gram vlees een kilo. Naar mijn idee moet er in week zes weer voer opgeschaald worden.

Sakura 5 weken drachtig

Woensdag 13 september 2017 – Vier weken drachtig

Wij zijn nu in week vier en het buikje begint te vormen.

Sakua 4 weken drachtig

Vrijdag 08 September 2017 – Drachtig!

Wat was ik nerveus! De afgelopen weken waren super spannend! Vorige week kwam ik onlangs thuis en zei ik: Is zij nou dikker geworden of mankeert er wat aan mijn ogen? Echte drachtigheidsverschijnselen heb ik namelijk niet voorbij zien komen. Wel rond 14 dagen. was ze heel erg terughoudend en kwam ze bijna niet uit haar bench. Verder bleef ze zichzelf. Mijn aanstaande geloofde er heilig in en zei: Ze is drachtig, ik weet het zeker. Maar ik had zo mijn bedenkingen, met name omdat het vorige keer ook niet gelukt was. Vandaag om 14:30 naar Best gereden en zij zetten het apparaat erop en poef ik zag gelijk dat er wat in zat! Ik kon wel huilen van blijdschap! Aanstaande dinsdag trouwen wij en dit is toch wel het mooiste huwelijkscadeau van allemaal! Rond 15 oktober 2017 is zij uitgerekend! Spannend!

Zondag 13 augustus & Maandag 14 augustus 2017 – De dekkingen

Zondag vroeg ben ik naar Duitsland gereden om beide honden en Dustin ( de dekreuhouder ) op te halen. Ik heb die dag meer dan 500 kilometer gereden en oh wat had ik een pijn die avond aan mijn rug! Natuurlijk ook wel van de spanning. Wij kwamen om 10:51 aan bij de dekmeester. Hij liet ons in zijn geweldig leuke tuin en hij bekeek Brala even. En eigenlijk hoppa, binnen een paar minuten stonden ze gekoppeld en was de dekking realiteit. Ze hebben twintig minuten gekoppeld gestaan. Daarna nog lekker naast elkaar gelegen en uiteindelijk heb ik Dustin weer naar huis gereden. Maandag’s hetzelfde ritueel, alleen ging dit nog sneller! Aangekomen om 17:43 uur en de koppeling was al om 17:50 uur. Hier hebben zij ook twintig minuten gekoppeld gezeten. Het waren werkelijk twee prachtdekkingen en ze hebben het samen toch maar geflikt! Nu is het afwachten en duimen maar voor puppy’s!

Wasko & Sakura

Zaterdag 12 augustus 2017 – Dekkingen willen niet vlotten

Op zaterdag ben ik rustig met Arco gaan trainen, ook voor de afleiding. Echter kreeg ik in de avond de melding dat het nog niet wilde, Brala bleef naar voren stappen en piepen als er gedekt moest worden. Dit was reden voor mij om een klein beetje de touwtjes in eigen handen te nemen. Diezelfde avond heb ik de dekmeester gebeld en gevraagd van hoe of wat. Wij konden de volgende ochtend terecht en hij zou wel eens kijken wat er aan te vangen viel met deze twee. Ik was helemaal nergens zeker van, daarom had ik ook KI in gedachten mocht het zondags niet lukken.

Vrijdag 11 augustus 2017 – Tweede progesteron test

Op vrijdag heb ik in de middag ook een progesteron test laten uitvoeren. Dag twaalf van de loopsheid ( als mijn telling klopt ) en hieruit kwam naar voren dat de progesteron gestegen was naar 5,24. Vanuit hier het besluit om haar naar Duitsland te brengen, waar zij kan vertoeven met Wasko. 

Woensdag 09 augustus 2017 – Eerste progesteron test

Na ervaring van vorige keer, had ik al besloten pas te beginnen met testen op tien dagen van de loopsheid, mits Arco niet eerder gek gedrag zou gaan vertonen. Op woensdag 09 augustus beloot ik de eerste progesteron test te doen en hieruit kwam de uitslag 2,4. Dit is nog vrij laag. Echter zag ik met de laatste wandeling wel dat Arco meer geïnteresseerd was dan anders, maar Sakura gaf nog niet bij.

Op donderdagavond gingen bij mij alarm bellen rinkelen, want de interesse van Arco blijft natuurlijk aandringen, maar Brala haar start ging al een stuk omhoog en opzij. Vrijdag dus weer testen.

Maandag 31 juli 2017 – Begin loopsheid

Ik had al een vermoeden dat het niet lang meer kon duren voordat Brala loops werd. Mijn reu Arco geeft altijd ruim van te voren aan dat de periode eraan zit te komen, namelijk bijna vier a vijf weken ervoor. Het hele weekend zat mij al niet lekker en ik zat zeker aan mijzelf te twijfelen, is ze nou wel of niet loops? En ja, op maandagochtend was ik het zat en heb ik toch een doekje gepakt en even geveegd. Ik maakte een klein vreugdesprong.