C – Nest – Week 005

Deze week was voor mij een rustige week. De pups genieten volop van het buiten zijn. Al is het in de avonden wat frisser en dan merk ik dat zij er toch voor kiezen om binnen te liggen. Het is erg prettig, dat er een goede balans is tussen binnen en buiten. Wat mij opvalt is dat de pups nog steeds heel erg goed bij Alinga drinken. In principe vind ik dat helemaal prima, laat ze maar lekker melk drinken. Wel is het steeds lastiger om haar bij te voeren, aangezien de pups zoveel drinken.

De pups krijgen nu vier maaltijden per dag. Moet ik zeggen, dat de ene maaltijd aangevlogen wordt en de andere maaltijd mondjesmaat gegeten wordt. Ik laat het voor nu ook maar zo, het is prima als zij niet een mega behoefte hebben om te eten. Ik zie ze namelijk volop groeien en ontwikkelen als kool. Bij het enige teefje in het nest, zijn de oortjes ook omhoog gekomen. Moet ik ook erbij zeggen, dat zij de lakens in het nest wel uitdeelt, zoals het een teef betaamd! 🙂

De puppy toiletten had ik al een tijdje staan en waar het natuurlijk in het begin er naast geplast en gepoept werd, gaat het steeds beter. Ook merk ik dat de pups gaande de week, echt naar buiten liepen om hun behoefte te doen.
Daarnaast heb ik twee benches staan met kleden erin en ook hier maken de pups gebruik van. Zoals bij mijn vorige nesten laat ik de deurtjes gewoon open staan, dit geeft hen een goed en veilig gevoel alvast.

In het begin van de week is de chipper langs geweest en die was zeer te spreken over het nest. Woensdag is er een gedragsdeskundige langs geweest, zodat ik een betere selectie qua mensen en pups kan maken. Ik ben erg blij dat ik deze keer deze hulp krijg, want de karakters liggen erg dicht bij elkaar. Eigenlijk springen er maar één a twee karakters echt uit. Maar nu kan ik al veel beter gaan selecteren.

Ondertussen ben ik ook gestart met het samenstellen van de puppypakketten. De lijntjes en halsbanden kan ik eind deze week ophalen evenals de speeltjes. Het ziet er zoals altijd weer prachtig uit en ben echt trots dat ik mag bestellen bij Dierenlantijntjes :).

Volgende week wordt het een druk programma, want dan ga ik echt wandelen met de pups, één voor één zoals bij mijn laatste nest.