C – Nest – Week 004

Week 004 is begonnen met heel erg mooi weer. Dit is toch wel altijd één van mijn favoriete weken, omdat er heel veel verandert voor de pups. Deze week ben ik begonnen met een vleespap en natuurlijk is het altijd de eerste keer een heerlijke kliederboel. Al moet ik zeggen, dat ze het heel snel oppakken qua eten. Nadat ze een paar keer door de voerbak heen zijn geweest, klaar zijn met eten, likken zij zichzelf daarna helemaal schoon van top tot teen. Niet te vergeten, alles wat gemist is, wordt vakkundig gepoetst door mama Alinga :).

Nu moet ik zeggen, dat ik echt geniet van het nest. Ze zijn heerlijk rustig qua geluiden en ze slapen netjes in de kist in de nacht. Ontdanks dat ze steeds meer water gaan drinken, valt mij toch op, dat zij nog steeds gretig en veel drinken bij Alinga. Wat mij betreft is dat helemaal prima. Gaande de week vorderde ben ik van één vlees maaltijd naar twee, drie maaltijden gegaan. Volgende week ga ik helemaal uitbouwen naar vier maaltijden per dag. Aan het midden/eind van week 005 is het ook tijd om het vlees langzaam om te zetten naar brokjes.

Deze week stond ook in het teken van naar buiten gaan, voor het eerst. Moet ik zeggen, dat de pups er echt aan toe waren. Alleen pupje zwart & rood bleven een beetje binnen plakken, maar de rest ging heel snel naar buiten en wat hebben ze een lol gehad! Als ik de ontwikkeling zo zie, dan ben ik echt heel trots, want heb het gevoel dat mijn nesten toch elke keer beter worden qua karakters en bouw. Dat is waar ik het voor doe, net zoals voor de mensen blij te maken met een maatje/vriend voor het leven! 🙂