C – Nest – Dekking

Donderdag 20 mei 2021 – Tweede dekking

Vandaag hetzelfde ritueel als gisteren. Ik merkte aan Alinga dat zij wel meer dekbereid was dan de andere dag. Misschien ook omdat zij nu wist wat er komen zou. De dekking ging veel vlotter en is gestart om 09:25 uur en geeindigd om 09:47 uur. Nu is het afwachten en duimen dat Alinga drachtig is.

Woensdag 19 mei 2021 – Eerste dekking

Vanochtend een uitgebreide wandeling gemaakt met de honden en in de auto gestapt om te kijken hoe de dekking zou verlopen. Het was relatief druk op de weg, waardoor ik wat later dan 09:00 uur aankwam op bestemming. Eerst Alinga nog uitgelaten om er zeker van te zijn dat ze zo goed als leeg was. Daarna naar Vito en in het begin was zij vrij fel. Na haar wat gerustgesteld te hebben kwam zij vrij vlot steeds losser. Vito mocht ook steeds meer, en om 09:33 was de dekking voltooid en zaten zij gekoppeld tot 09:51. Voor de allereerste dekking zeker geen klachten.

Maandag 17 mei 2021 – Vierde progesteron test

Vandaag getest en Alinga zit qua progesteron op 5.45. Dit houdt in dat zij in ieder geval vannacht of vandaag haar eisprong krijgt. Woensdagochtend ga ik op pad voor haar eerste dekking.

Zondag 16 mei 2021 – Derde progesteron test

Ook vandaag weer om 09:00 uur naar de dierenkliniek geweest. Alinga stelt nu het geduld echt op de proef, maar ze is wel stijgende. Haar progesteron staat nu op 4.08. Na contact gehad te hebben met de kliniek, ga ik voor de zekerheid morgen nog een keer testen. Zo kan ik hopelijk de exacte dekkingsdata gaan bepalen.

Donderdag 13 mei 2021 – Tweede progesteron test

Vandaag weer stipt om 09:00 uur in Best geweest bij de dierenkliniek. Het bloed afnemen ging weer gemakkelijk. Echter test Alinga het geduld op de proef, want haar progesteron is wel gestegen, maar niet zoals gehoopt. Het staat nog vrij laag op 1.71. Zondag gaan wij weer prikken. Het begint erop te lijken dat zij op haar moeder lijkt, want die heb ik ook laten dekken rond dag 14. Wij zitten nu op dag 10 bij Alinga. Ook was het bijna perfect geweest, want ik heb deze week de hele week vakantie. Maar zo zie je, dat de natuur niet te sturen valt.

Maandag 10 mei 2021 – Eerste progesteron test

Ik heb nog geen ervaring met Alinga qua hormoonwaardes. Dus bij haar moet het wat meer op de gok. Wat ik wel heb gezien de vorige keren dat zij loops was, dat de staart reflex zeker rond dag 10 zat. Dus om geen risico te nemen, ben ik met haar naar de dierenkliniek in Best gereden op dag 7. De uitkomst van deze test is dat zij nog vrij laag staat, precies op 1. Donderdag maar weer testen en kijken hoe het ervoor staat.

Dinsdag 04 mei 2021 – Begin loopsheid

Ik had al een vermoeden dat het niet lang meer kon duren voordat Alinga loops zou worden. Haar halfbroer Baru was al een paar dagen ervoor aan het snuffelen. Dat wil dus zeggen dat Alinga lekker ruikt. Zondagavond en Maandagavond met een doekje geveegd en daar waren de tekenen dat de loopsheid eraan zat te komen. Dinsdag begon Alinga werkelijk bloed te verliezen.