B – Nest – Week 005

Deze week was voor mij en de pups een relatief rustige week. De uitgelezen kans, om lekker veel naar buiten te gaan. Ook beginnen ze nu hier en daar wat te protesteren als zij naar binnen moeten, omdat zij het buiten zo lekker vinden. Aan het eind van deze week, merk ik ook dat Sakura (Brala) steeds meer afstand neemt van de pups. Het drinken waardeert zij niet echt meer, dus voor ons noodzaak om nu het vaste papje, wat in proportie te gaan vermeerderen.  Waar Sakura de pups meer dan zat is, kan Alinga er geen genoeg van krijgen. Zij ligt steeds meer bij de pups, likt ze schoon, ook na het poepen en plassen en de eerste snuitbeetjes zijn een feit. Ze corrigeert helemaal niet hard, maar heel rustig. Eigenlijk ben ik zelf een beetje verbaasd, dat de dochter, langzaam aan een moederrol aan het aannemen is. Maar het is wel interessant om te zien. 

De pups krijgen nu zes porties per dag en dat gaat er steeds meer als zoete koek in. Op maandag hadden ze een beetje een rotdag. Een aantal moesten wat braken. Dit zijn kinderziektes, en was gelukkig binnen een dag weer over. De pups vertoonden verder geen ziektebeeld. Ik denk zelf dat het komt door de omschakeling van het weer steeds, of misschien is toch het vlees niet helemaal goed gevallen. Dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren. 

Wat ook een klein wondertje is, is dat de beide puppy-toiletten goed gebruikt worden. Wij hebben eigenlijk helemaal niets eraan gedaan, behalve dan deze neer te zetten op een plek waar de pups toch al regelmatig naar toe liepen om de behoefte te doen. Ook als de pups buiten zijn, lopen zij uit zichzelf de kennel in, om een rustplekje te zoeken. De deurtjes staan gewoon open, maar af en toe proberen zij zich door de tralies te wurmen. Dit zal niet lang meer duren, voor dit niet meer gaat, maar zij snappen nu al het begrip deurtjes. Als zij wakker worden na een dutje, lopen zij uit zichzelf ook de kennel uit, naar het gras om daar de behoefte te doen. Zelf vermoed ik dus, dat deze pups vrij snel zindelijk zullen zijn met de correcte aandacht en tijd. Heel anders dan het A-Nest! 

Op het eind van deze week ook de spiegel neer gezet, maar eigenlijk waren zij helemaal niet onder de indruk hiervan. Het was even kijken van hoe en wat en daarna weer verder gaan. De stofzuiger en de maaier zijn zij ondertussen gewend en de tuin wordt steeds verder geïnspecteerd. Het is allemaal een leuke ervaring om alles te zien ontwikkelen. Langzaam komen af en toe de oortjes ook omhoog, al is het maar voor een paar seconden. Zo is het te zien, dat het al echte hondjes worden. Ook heb ik de halsbanden even kort om gedaan, om ze te laten wennen. Mevrouw Roze & Oranje waren hier niet van gediend en probeerden constant het bandje af te krijgen. Geeft niets, een beetje protest hoort erbij.

Volgende week een heel druk programma. Voor de eerste keer kijken of wij een klein stukje aan het lijntje kunnen lopen, naar de dierenarts, op bezoek bij de dierenspeciaalzaak van een vriendin van mij en de chipper. Nu hopen dat het weer ook een beetje mee werkt 🙂