B – Nest – Week 004

Deze week is echt voorbij gevlogen! Ik ben zelf erg tevreden over dit nest, met name omdat ze groeien als kool, maar ik zie ook dat ze eten naar behoefte. Langzaam aan zijn wij begonnen met een ritme en verdelen de maaltijden over de dag. De voertrog komt niet altijd leeg. Het zelfstandig eten gaat steeds beter, maar de eerste keer paar keer was het zeker een kliederboel. Naar de bak, over de bak, in de bak. En dan verbaasd zijn dat je vies wordt. Gelukkig is er nog altijd mama om de boel te poetsen en restjes op te ruimen. Ook zijn de kleine stapjes die gezet worden, steeds grotere stappen aan het worden. Soms met vallen en opstaan, maar op het eind van deze week proberen ze al te rennen. Niet alles gaat vlekkeloos, maar goed alles mag nog als je een pup bent :). Volgende week wordt het ook tijd dat ze op andere plekken gevoerd worden, puur om te leren. 

Wij merken dat als wij beneden komen, de ogen open gaan en dat de pups ons op de voet volgen van wat wij doen. Dit is erg leuk om te zien en mee te maken. Ik kan ook niet wachten tot ze naar buiten kunnen. Dinsdag en Woensdag volgde er in de nachten een flinke stortbui en storm. De eerste nacht waren de pups nog gewoon lekker aan het ravotten. Dus helemaal geen last ervan gehad. De tweede nacht lagen zij wel naar buiten te kijken, maar angst zit er totaal niet in. Al besloten ze later wel in hun favoriete hoekje te kruipen om daar hun dutje te gaan doen. 

Eigenlijk al de hele week zijn ze zo goed als uit de kist. Ik heb gemerkt dat als ik ze opsloot er veel te veel stress en en gekrijs kwam. Dus ik heb de kist maar gewoon zo open gelaten. Ze zijn nu nog te jong om teveel druk erop te zetten. Al de hele week hebben zij een nieuwe favoriete plek. In de hoek onder de verwarming (deze staat niet aan) lekker op een kluitje. Ook de kussens worden steeds meer favoriet om op te liggen.

Op zondag was het snikheet. Ik had er nog wel over na gedacht om de pups eerder naar buiten te doen, maar het was zo warm buiten. Ze zouden levend verbranden. Binnen was het zeker bijna zeven graden koeler. Die dag heb ik wel gemerkt dat de eetlust beduidend minder was, maar goed dat kan ook niet anders. 

Ondertussen trekken de speeltjes ook steeds meer de aandacht en zijn ze begonnen lekker in elkaar te bijten. Het grommen hebben ze ook uit gevonden! Nou ze kunnen al aardig lelijk doen tegen elkaar! Maar ik zie dit wel als een goed iets, ze leren zo echt de bijtgrenzen bij elkaar verkennen. Lekker overal in bijten. In knuffels, broertjes, zusjes en natuurlijk in ons. Als ze in de voeten, of velletjes bijten, nou dat voel je wel.

Volgende week staat in het teken, van de puppy loo, maaltijden uitbreiden, de woonkamer verkennen, spiegel ontmoeting en natuurlijk (hopelijk) heeeeeel veel naar buiten gaan. Verder de wereld ontdekken.