B – Nest – Week 003

Week 3 is voor mij voorbij gevlogen. Na twee intensieve weken, is dit voor mij echt een rustige week. Maar het wordt ook steeds leuker. De ogen en de oren van de pups zijn nu open en de eerste stapjes zijn gezet. Ik merkte in het weekend dat de pups al te groot waren voor de stangen en dat zij steeds klem kwamen te zitten. Daarom heb ik besloten deze eruit te halen. Ook hadden zij deze week wat last van de warmte, dus de lamp hoger gehangen en overdag uit gezet. Wel met het oog op de temperatuur natuurlijk. In de nacht voor de zekerheid de lamp nog aan gehad. Maar eigenlijk is de temperatuur vrij constant.

Na het weekend begonnen de pups al echt te wandelen en verrassend genoeg gaan sommigen al bijna racend door de kist. Ook is het tijd geworden om te spelen en overal in te bijten, dus er liggen nu speeltjes in de kist waar zij mee kunnen vertoeven. Als dit niet goed genoeg is, dan is er natuurlijk altijd mama nog om in te bijten. Naast stoeien is nu het blaffen en grommen ook uitgevonden. Zelf kan ik hier erg van genieten 🙂
Ook komen de tandjes door, die zullen weer lekker scherp worden.

Daarnaast in het weekend aan de eerste papjes begonnen. De pups eten nu nog geen volledige maaltijden, maar ik merk dat Sakura nog goed genoeg melk geeft en de pups doen het hier nog goed op. Echter gaan de maaltijden de komende week wel uitgebreid worden natuurlijk, maar alles stapje voor stapje. Het pupje wat achter bleef, komt steeds meer bij qua gewicht en ook om hem hoef ik mij nu geen zorgen meer te maken, want alles gaat op eigen kracht. Hij is nog wel wat kleiner en lichter dan de rest, maar dat deert niet zoveel. Dat kan binnen nu en een paar weken zomaar bij trekken.

De komende week zal in het teken staan van een poep en plas hoekje maken, zodat de pups de behoefte kwijt kunnen. Daarnaast verder afspenen en voor hun de wereld ontdekken. Niet te vergeten het eerste bezoek! Ik heb er zeker zin in!