B – Nest – Week 002

Week twee begon nou niet voor mij echt relaxed. Met name omdat er één pupje echt achter bleef qua gewicht. De rest groeit als kool! Op vrijdag besloten zelf wat meer het heft in handen te nemen en een flesje aan het pupje proberen te geven. Echter wilde hij er niets van weten. Hij voelde erg slapjes aan, dus ik wist het ook even niet. Contact gehad met de dierenarts om eventueel sonde voeding te geven, maar omdat het pupje nog zelfstandig drinkt, was dit geen optie. Dus daar ging ik dan, Nutridrops erin en elke twee uur aanleggen. Dat gaat helaas dag en nacht door. Maar, het heeft zeker geholpen. Ik zag hem elke dag groeien en aansterken. Het was een flinke aanslag op mijn slaap en lichaam, maar hij is het zeker waard. 

Ondertussen zijn de oogjes van de pups allemaal open en ze ontwikkelen prima. Ook ons achterblijvertje begint al zelfs als eerste te happen in mama en zijn broertjes/zusjes. Heerlijk om te zien! De kleintjes zijn nu ook van buikschuiven naar kleine stapjes gegaan.
Het enige nadeel is, ik ben zo bezig geweest dat ik wat minder foto’s van normaal heb gemaakt.

Ook elke dag even 10 minuutjes de pups op schoot genomen en dan hoor je ze heerlijk snuffelen en vervolgens vallen ze ook in slaap. Aan het einde van week twee hebben wij de nageltjes geknipt, want die werden akelig scherp. Op dag veertien hebben de pups voor de eerste keer hun ontworming gehad en dat verliep vrij soepeltjes.  Ik verheug mij steeds meer op de komende weken, want dan gaat de ontwikkeling door. De oortjes zullen open gaan en ze zullen steeds meer gaan ontdekken.

Brala maakt het prima, al is ze af en toe de pups zat en dan geniet ze even van een spelletje met haar speeltjes in de tuin. Van Cova moet ze nog niet veel weten, maar ze tolereert haar om zich heen. Cova kan niet wachten om de pups te zien en is nog steeds de tweede waakhond over het nest. Zelf ben ik heel benieuwd wat zij uiteindelijk van de pupjes gaat vinden.

In ieder geval kan ik met zekerheid zeggen, dat dit geen kleine pupjes blijven. Jemig wat groeien ze hard! Voor mijn gevoel zijn het al flinke reuzen, ook de teefjes! Ook zitten er een paar tussen die al goed gebruik maken van de stembanden en ook het grommen hebben uitgevonden. Zit wat pit in dus! Maar over het algemeen vind ik ze heerlijk ontspannen, meer relaxed dan het vorige nest. In ieder geval kijk ik een stuk positiever naar de komende week! Op naar week 3!