B – Nest – Geboorte

De week voor de bevalling begon Sakura al moeilijker te doen met eten. Echter in het weekend verbeterde dit zichzelf. Ik was ook al op tijd gestart met de temperatuur meten, alleen merkte ik dat ik er gek van werd, omdat de lichaamstemperatuur vrijwel alle kanten op ging. Na vijf dagen ben ik hiermee gestopt.

In de nacht van 06 mei 2019 besloot ik op de bank te slapen om Sakura te monitoren. Dit heb ik eveneens gedaan in de nacht van 07 mei 2019. Ik merkte al dat zij beide nachten een beetje onrustig was. Woensdagochtend was Sakura heel onrustig, ze wilde veel naar buiten en ze had ook al een aantal gaten in de tuin gegraven en ging hier driftig mee verder. Wat voorheen nog niet gebeurt was, is dat zij niet meer naar mij luisterde. Ze bleef maar graven en ik moest haar zelfs aan de lijn doen, omdat ze niet wilde luisteren. Ondertussen bleef ik scherp luisteren naar haar, of ik niets geks hoorde. Op een gegeven moment begon ze een beetje te piepen en verloor zij bloed. En daar kwamen ook de weeën. Dit was zo rond 11:00 uur. 

Het duurde allemaal vrij lang, maar uiteindelijk was dan daar het eerste pupje, om 13:46 uur. Echter stopte Sakura met persen terwijl het pupje er nog in hing. Gelukkig wel in de kop ligging! Ik snel uit alle macht het pupje bevrijd en al snel kwam er leven in. Het is een teefje, en niet zo een lichtgewicht maarliefst 514 gram! Zij krijgt de kleur ORANJE en haar naam is BANDJI (ZEER OUD BATIK MOTIEF, SYMBOOL VAN VOORSPOED). Daarna ging er weer een hele tijd overheen. Om 15:51 uur kwam het tweede pupje ter wereld. Ook in de kop ligging. Dit is een reu en hij krijgt de kleur GROEN. Zijn naam is BUDIWATI (THE WISE ONE) en zijn gewicht is 494 gram. Daarna volgde er na een uur het derde pupje. Deze kwam in de stuit ligging, en ook dit is een reu van 502 gram. Hij krijgt de kleur BLAUW en zijn naam is BARU (NIEUW). Sakura had het tempo lekker te pakken want om 17:51 uur kwam het vierde pupje, ook in stuit ligging ter wereld. Dit is een teef van 480 gram en zij krijgt de kleur GEEL. Haar naam is BUANA (A WHOLE WORLD)

Daarna werd het een lange tijd stil en heb ik besloten in ieder geval Oxytocine spuiten te halen, omdat ik wist dat dit nog niet klaar was. Onder toezicht van mijn vader en man stapte ik in de auto en hoorde ik gegil: Nummer vijf is er ook! Met een glimlach reed ik op en neer. Dit is een reu, geboren om 21:30 uur, 524 gram. Hij heeft de kleur ZWART en zijn naam is BAGUS (HANDSOME OR EXCELLENT)

Daarna volgde er een lange rustpauze en voor mijn gevoel veel te lang! Ik besloot meer met Sakura te lopen omdat de weeën niet doorzette. Mijn vader was ondertussen naar huis en mijn man even te bed. Precies op het moment dat ik op de oprit liep, kreeg Sakura persweeën. Ik had gelukkig een handdoek bij, maar probeerde haar immers weer terug naar binnen te begeleiden. Om 02:50 kwam het reutje ter wereld. Ik sprintte naar binnen en hij was gelukkig nog levensvatbaar. Echter binnen enkele minuten kwam mijn nachtmerrie uit en werd hij slap. Zoveel mogelijk aan hem gedaan, om weer leven in het kleintje te krijgen maar dit mocht echter niet baten. Zijn naam zou zijn geweest BUDI (TO HAVE REASON, MIND OR A CHARACTER)

Weer een lange pauze volgde en mijn man en ik hadden besloten, dat als het te lang zou duren wij toch maar oxytocine zouden spuiten. Van vermoeidheid ben ik naast Sakura op de grond gaan liggen, heb ik een wekker gezet. Ook wist ik, dat dit voor haar een slopende bevalling was. Omstreeks 05:00 uur besloten wij te controleren of er geen pup in het geboorte kanaal zat en dit was niet geval. Daarna snel Oxytocine gespoten en om 05:09 kwam er een teefje ter wereld. Zij heeft de kleur ROZE, is 480 gram en haar naam is BERKAH (ZEGEN, GENADE). Mijn man en ik wisten dat er nog één moest komen en hoopten echt dat de Oxytocine lang zou werken. Op een gegeven moment hebben wij gevoeld en er zat nog één pup voor het geboortekanaal. Besloten weer stukjes te lopen en de weeën kwamen op gang. Om 06:24 kwam het laatste teefje ter wereld, ook levend! Maar ook hier binnen enkele minuten ging hij bergafwaarts en vechtend voor zijn leven, hebben wij die strijd verloren. Haar naam zou zijn BAJU (UITSTRALING). Alle drie uitgeput, besloten te gaan slapen.

Waar ik zeker trots op ben is Sakura, die een twintig urige bevalling heeft doorstaan. Bekaf is geweest en op 09 mei 2019 bij de check – up van de dierenarts net zo levendig was alsof ze een hele nacht had geslapen! Ik ben een trotse fokker om zo een sterke hond te hebben. En ik weet zeker, dat de pups dat ook allemaal zullen zijn 🙂