B – Nest – Dekking

Zondag 09 maart 2019 – Tweede dekking

Vandaag zou de tweede dekking plaats vinden rond 16:00 uur. Voor mij was het een lange dag wachten en ik heb echt de tijd weg zitten kijken. Ik was blij, dat ik mijn spullen weer kon inladen en de laatste wandeling voor de dekking kon maken. Toch was er weer die gezonde spanning, want zou Sakura net zo gewillig zijn als de dag ervoor? Niets was minder waar. Toen ik haar uit de auto had gehaald, rende ze als een gek naar de voordeur. Nadat ik haar naar binnen had gebracht en zij Rocky zag, was ze helemaal hotel de botel. Ze moest en zou bij hem zijn. Ook de tweede dekking verliep vlot en zij hebben weer vijfentwintig minuten gekoppeld gezeten. Voor mij een grote opluchting en tijd om naar huis te gaan. Nu is het afwachten, of deze twee prachtige dekkingen de vruchten hebben afgeworpen.

Vrijdag 08 maart 2019 – Eerste dekking

Nadat ik alle spullen in het appartement waar ik met Sakura verbleef had gebracht, was het om 20:00 uur zover. Tijd om de eerste dekking uit te proberen. Zelf vond ik het heel erg spannend, want elke dekking is toch weer anders. Nadat ik Sakura uit de auto had gehaald, liep zij vrijwel snel naar de deur, net alsof zij daar thuis was. Eigenlijk wat het een heel snel klusje, want binnen een paar minuten nadat Rocky en Sakura elkaar hadden begroet, begon het ritueel. Sakura ging er echt goed voor staan, staart ging omhoog, opzij en hopla. De eerste dekking was een feit. Er viel een echte opluchting bij mij en ik was eigenlijk perplex, dat het zo gemakkelijk ging. Zij hebben vijfentwintig minuten gekoppeld gestaan.

Eerste dekking: 20:00 – 20:25 uur

Vrijdag 08 maart 2019 – Vierde progesteron test

Met aardig wat zenuwen ben ik met Sakura weer bloed gaan prikken. Vandaag was de uitslag van de test 8.08. In goed overleg met de dekreu houders, hebben wij besloten dat het tijd is om naar Frankrijk te vertrekken. Gelukkig had ik alles van de zonder ervoor al klaar staan.

Woensdag 06 maart 2019 – Derde progesteron test

Op naar de derde test. Ik hoopte dat het nu wel echt zou gaan stijgen. Gelukkig was dit het geval. Progesteron staat op 3.41. Dat wil zeggen, vrijdag nog een keer prikken. Sakura maakt het allemaal wel heel erg spannend, want wij zitten nu toch zeker over de helft van de loopsheid.

Zondag 03 maart 2019 – Tweede progesteron test

Het is tijd voor een tweede test, zo kan ik beter ondervinden hoe hard de progesteron stijgt. Mijn gevoel was totaal anders dan de uitslag, want ik had mijn spullen en alles klaar staan voor vertrek. Echter de uitslag kwam uit op 1.09. Dit wil zeggen, weer minimaal drie a vier dagen wachten.

Donderdag 28 februari 2019 – Eerste progesteron test

Om te kunnen meten, ben ik naar de dierenkliniek in Best geweest voor de eerste progesteron test. Ik had niet een hele hoge verwachting, maar je weet het maar nooit. Vorige keren was de progesteron rond deze periode toch rond de twee a drie. Echter de uitslag kwam uit op 0.922. Nog erg laag, dus minimaal vier dagen ertussen laten zitten voor de volgende test.

Woensdag 20 februari 2019 – Begin loopsheid

Ik was al een paar dagen aan het monitoren, omdat Sakura zich wat anders gedroeg dan anders. Het zou eigenlijk nog drie weken duren voor de loopsheid, echter heeft de natuur eerder besloten te starten. Dit wordt dan wel een heel spannende tijd, want ik heb nu geen reu meer om te controleren wanneer het hoogtepunt is. Ik ben nu volledig afhankelijk van de progesteron testen. Ook zal het spannend worden, omdat ik vorige keer naar de dekmeester ben geweest, omdat het niet even makkelijk ging.