A – Nest – Week 006

Het was een erg drukke week. Ik begin steeds meer te merken dat de pups hun eigen karakter aan het ontwikkelen zijn. Ze zijn echt alle 7 totaal verschillend. Deze week hebben zij kennis gemaakt met de spiegel en wat was dat interessant :). Sommige waren al zo slim om achter de spiegel te kijken waar dat andere hondje nu precies staat. De pups zijn geborsteld voor de eerste keer. Dit heb ik gedaan wanneer ze moe waren en eigenlijk vonden zij het allemaal prima. Ook hebben zij voor het eerst ondervonden wat een douchekop is en wat deze doet. Niet elke pup vond dit even leuk, maar wel belangrijk voor hen om te ondervinden. Zeker als ze een keer gewassen moeten worden in de toekomst, moeten ze wel weten wat het is. De pups zijn nu ook gewend aan het dag en nacht ritme, wat erg prettig is. In de ochtend als het droog is doe ik de pups ook even naar buiten voor een plasje en een poepje, zodat ze dit leren. Ondertussen zijn ze met het plassen vrijwel krant zindelijk, echter is het poepen nog een uitdaging :).

Het hoogtepunt van de week was natuurlijk de langere autorit naar Dieza (dit is een dierenspeciaalzaak waar ik altijd kom) en de omgeving daar. De dames die er stage liepen en werken waren ook in hun nopjes, want je ziet natuurlijk niet elke dag zeven bolletjes wol voorbij komen. Ze hebben lekker gerend, een nieuwe kat ontmoet die helemaal onder de indruk was en ze waren helemaal bekaf.

Ook de chipper is geweest, dus weer een stapje dichterbij het verlaten van het nest. Ik kreeg het compliment dat mijn honden en de pups open en vrij zijn en dat het gedrag dichtbij de Duitse Herder staat. Wat ik tevens geen probleem vind. Daarnaast was dit de laatste week dat wij de pups dagelijks wegen. Er zal nog wel wekelijks gewogen worden, maar het is nu wel zichtbaar hoe de pups het doen qua gewicht.

Daarnaast is er ook weer veel bezoek geweest en ben ik begonnen met de puppypakketten samen te stellen 🙂

Volgende week wordt ook weer een drukke week, want dan mogen ze mee naar de hondenclub, ontdekken ze de paraplu en mochten de lijntjes binnen zijn gaan wij proberen een klein wandelingetje te maken.