A – Nest – Week 003

De tijd vliegt. Week 003 is alweer voorbij! Ik begin steeds meer van de pups te genieten. Nadat de ogen en de oren open zijn gegaan was het tijd om te leren wandelen. In het begin, ging dit echt met vallen en opstaan, veilig langs de rand van de kist lopen. Maar nu op het einde van de week, wauw, ze lopen zonder steun. Ook was het de week om ze voor het eerst eens wat gekookt vlees te laten proeven, en voor het eerst proberen te eten uit een bakje. Wat een kliederboel maken ze ervan! Maar wel heerlijk om te zien :). Ook de tandjes komen door en ja, die zijn al lekker scherp. Ben heel erg benieuwd nar hoe lang Sakura dit nog prettig vind. Wat wel één van de hoogtepunten deze week was, was dat de pups de omgeving, maar ook elkaar zijn gaan ontdekken. De eerste snuitbeetjes zijn een feit, blaffen en grommen tegen elkaar begint en natuurlijk lekker rollebollen! Wat geweldig om te zien! Deze week meer filmpjes en foto’s. De filmpjes zijn te vinden op de Facebook Pagina.

Op het eind van week 003 is het ook tijd om de stangen uit de kist te halen, want ik merk steeds meer dat de pups er meer last van ondervinden dan dat het praktisch is. Ook zijn ze allemaal sterk genoeg om onder mama vandaan te kruipen. Daarnaast is het nu tijd om de temperatuur langzaam te laten zakken. In de loop van week 003 heb ik deze al van 27 graden naar 24 laten zakken en nu op dag 21 gaan wij terug naar 22 graden. Volgende week stapje voor stapje de temperatuur nog verder laten zakken in huis. Al hou ik wel een goed oog op de temperatuur buiten, de pups hebben natuurlijk nog niet zo een goede weerstand tegen de kou.

Deze week zijn op het eind ook begonnen met een poephoekje in te richten naast de kist. Zoveel mogelijk als de pups wakker worden hen even op de kranten plaatsen voor een plasje en een poepje. Zo gaan wij de vierde week in met het verder afspenen, de temperatuur laten zakken naar 18 graden en werken aan de zindelijkheid zodat het nest schoon blijft. Ook gaan wij steeds vaker de kist open zetten voor hen zodat ze lekker in de hondenkamer (waar zij verblijven) kunnen rond paraderen.