A – Nest – Week 002

Week 002 is voor mijn gevoel een stuk rustiger verlopen dan week 001. Er gebeuren in de tweede week natuurlijk wonderbaarlijke dingen. De pups gaan staan, proberen wat te lopen. Dit lukt natuurlijk nog niet echt, dus het is vallen en op staan. Maar wat het gaafste is om te zien, is dat die oogjes en oortjes open gaan. Je merkt gaande de weg dat ze steeds meer geluidjes gaan opvangen en er zelfs op reageren. Op een gegeven moment merk je ook echt dat ze je kunnen zien! Ik pak de pups elke dag even op en houden ze 10 minuutjes op schoot, zodat ze aan mij, maar ook aan alles in hun omgeving wennen. Iedere keer dat je ze oppakt hoor je de neusjes goed snuffelen, dus je weet dat ze geur opnemen. Maar het werkelijke zien en interactie met de pups hebben is toch wel het mooiste.

Op de veertiende dag stond natuurlijk het ontwormen op het programma. Dat was niet zo heel erg moeilijk, alleen je merkt wel dat alles lekker onder gesmeerd wordt. Ook heb ik voor het eerst de nageltjes geknipt, want die waren al goed scherp! Dat vonden de pups toch allemaal wel een beetje spannend, want er wordt aan de tenen gefriemeld en gedaan. Sakura zoekt steeds meer mijn gezelschap op, maar eet nog steeds alsof haar leven ervan af hangt! Ik duw er ondertussen bijna anderhalve kilo per dag in, ze laat het in ieder geval ergens, want vet worden doet ze nog steeds niet. Soms ben ik zelfs nog een beetje huiverig dat ze niet te schraal wordt. Deze week voor haar voor het eerst haas karkas geprobeerd, dat was absoluut geen succes. Die komen er dus nooit meer in. Gelukkig vielen de kwartel karkassen wel goed. Bot is nu wel goed voor ze, extra calcium.

Ik begin mij nu toch wel langzaam te verheugen op week drie en vier, want dan gaan de pups echt wandelen en de wereld verkennen. Al moet ik toegeven dat sommige al bijna een week de kist rond scheuren! Eén ding is zeker, er zit genoeg avontuur in de pups. Naar mijn idee blijven het allemaal geen kleintjes! Reu Bruin, Grijs, Beige en teefje Zwart zijn toch wel de grote rakkers van het stel. De andere zijn wat fijner gebouwd en wat lichter. Maar goed, dat wil nog niets zeggen. In ieder geval zijn de geboorte gewichten verdubbeld. Ik zeg: In volle vaart door naar week 003!