A – Nest – Dekking

Zondag 13 augustus & Maandag 14 augustus 2017 – De dekkingen

Zondag vroeg ben ik naar Duitsland gereden om beide honden en Dustin (de dekreuhouder) op te halen. Ik heb die dag meer dan 500 kilometer gereden en oh wat had ik een pijn aan mijn rug die avond! Natuurlijk ook wel van de spanning. Wij kwamen om 10:51 aan bij de dekmeester. Hij liet ons in zijn geweldig leuke tuin en hij bekeek Sakura even, en eigenlijk hoppa, binnen een paar minuten stonden ze gekoppeld en was de dekking realiteit. Ze hebben twintig minuten gekoppeld gestaan. Daarna nog lekker naast elkaar gelegen en uiteindelijk heb ik Dustin weer naar huis gereden. Maandag’s hetzelfde ritueel, alleen ging dit nog sneller! Aangekomen om 17:43 uur en de koppeling was al om 17:50 uur. Hier hebben zij ook twintig minuten gekoppeld gezeten. Het waren werkelijk twee prachtdekkingen en ze hebben het samen toch maar geflikt! Nu is het afwachten en duimen maar voor puppy’s!

Zaterdag 12 augustus 2017 – Dekkingen willen niet vlotten

Op zaterdag ben ik rustig met Kuckunniwi gaan trainen, ook voor de afleiding. Echter kreeg ik in de avond de melding dat het nog niet wilde. Sakura bleef naar voren stappen en piepen als er gedekt moest worden. Dit was reden voor mij om een klein beetje de touwtjes in eigen handen te nemen. Diezelfde avond heb ik de dekmeester gebeld en gevraagd van hoe of wat. Wij konden de volgende ochtend terecht en hij zou wel eens kijken wat er aan te vangen viel met deze twee. Ik was helemaal nergens zeker van, daarom had ik ook KI in gedachten mocht het zondags niet lukken.

Vrijdag 11 augustus 2017 – Tweede progesteron test

Op vrijdag heb ik in de middag ook een progesteron test laten uitvoeren. Dag twaalf van de loopsheid (als mijn telling klopt) en hieruit kwam naar voren dat de progesteron gestegen was naar 5,24. Vanuit hier het besluit om haar naar Duitsland te brengen, waar zij kan vertoeven met Wasko. 

Woensdag 09 augustus 2017 – Eerste progesteron test

Na ervaring van vorige keer, had ik al besloten pas te beginnen met testen op tien dagen van de loopsheid, mits Kuckunniwi niet eerder gek gedrag zou gaan vertonen. Op woensdag 09 augustus beloot ik de eerste progesteron test te doen en hieruit kwam de uitslag 2,4. Dit is nog vrij laag. Echter zag ik met de laatste wandeling wel dat Kuckunniwi meer geïnteresseerd was dan anders, maar Sakura gaf nog niet bij.

Op donderdagavond gingen bij mij alarm bellen rinkelen, want de interesse van Kuckunniwi blijft natuurlijk aandringen, maar Sakura haar start ging al een stuk omhoog en opzij. Vrijdag dus weer testen.

Maandag 31 juli 2017 – Begin loopsheid

Ik had al een vermoeden dat het niet lang meer kon duren voordat Sakura loops werd. Mijn reu Kuckunniwi geeft altijd ruim van te voren aan dat de periode eraan zit te komen, namelijk bijna vier a vijf weken ervoor. Het hele weekend zat mij al niet lekker en ik zat zeker aan mijzelf te twijfelen, is ze nou wel of niet loops? En ja, op maandagochtend was ik het zat en heb ik toch een doekje gepakt en even geveegd. Ik maakte een klein vreugdesprong.